Design
Juniperus Procumbens Afdrukken E-mail
zaterdag 23 februari 2013
Juniperus Procumbens is een jeneverbessoort die er niet tegen schappelijke prijzen bij ieder willekeurig goed Tuincentrum is te verkrijgen, maar het is ook een soort dat een bijzonder fijne structuur van haar groen kent. Kortom een jeneverbessoort die uitermate geschikt is voor de beginner in Bonsai.
Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 23 februari 2013 )
Lees meer...
 
Eerste Stappen Afdrukken E-mail
maandag 29 juni 2009

Design, de eerste stappen.

Veel Bonsailiefhebbers leggen zich bij het observeren van hun eerste boompje zoveel beperkingen op, dat Bonsai al snel te moeilijk word ervaren. Ooit heeft men van een term als “Voorkant” gehoord. Misschien de term “Stijl” ook nog eens. En als het even kan “Bladsnoei” en “Wortelsnoei”. Zoek dan maar eens uit waar te beginnen in zo’n berg groen welke voor u staat. Nou succes.

Laatst bijgewerkt op ( vrijdag 03 juli 2009 )
Lees meer...
 
Opkweken Acers Afdrukken E-mail
woensdag 21 februari 2007

Opkweken van Acers (Esdoorn) uit zaad

Het opkweken van Acers uit zaad is een relatief eenvoudige zaak. Daarbij komt dat het zaad makkelijk te verkrijgen is. Er zijn echter enkele onder soorten die niet of nauwelijks hierdoor te vermeerderen zijn. Deze worden op een onderstam gezet van een makkelijk uit zaad te kweken soort.

Laatst bijgewerkt op ( vrijdag 25 december 2009 )
Lees meer...
 
Hoe beginnen Afdrukken E-mail
woensdag 21 februari 2007

Beginnen met Bonsai, maar hoe?

Veel beginnende Bonsailiefhebbers zien door de bomen het bos niet meer. Ze komen doorgaans om in de adviezen die ze krijgen.  Natuurlijk allemaal goed bedoeld, maar niet altijd op hun plaats. En dan spreek ik nog niet eens over de factor "onzekerheid".

Laatst bijgewerkt op ( zondag 14 december 2008 )
Lees meer...
 
Spoedcursus Afdrukken E-mail
woensdag 21 februari 2007

Design, een spoedcursus.

Nu de eerste stappen in het design plan bekend zijn, zetten we onze spoedcursus voort. Nog steeds staat er een berg groen voor ons. Weliswaar opgeschoond en met een duidelijk zichtbare wortelaanzet maar, that's it.

Laatst bijgewerkt op ( donderdag 24 december 2009 )
Lees meer...
 
Meer...Gerelateerde itemsWebdesign : Schel.it