Design
Bunjin, moeilijke stijl Afdrukken E-mail
zondag 25 januari 2009

De Bunjin stijl ook wel Literaat is een stijl die zeer veel liefhebbers binnen de Bonsaikunst kent. Toch is het opbouwen van een boom in deze stijl een klus die veel kunde vraagt. Maar al te snel krijgt een boom het stempel Bungin mee terwijl dat hij deze titel zeker niet of nog niet waardig is.

Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 31 januari 2009 )
Lees meer...
 
Diverse knopsoorten Azalea Afdrukken E-mail
zaterdag 25 oktober 2008

Om een Azalea goed te kunnen onderhouden zult u een aantal dingen dienen te weten. Naast watergift, grondmengsel, standplaats etc. is er een begrip dat al heel snel dreigt onder te sneeuwen. De azalea is een boom die verschillende soorten knoppen kent. Deze dient u te kunnen onderscheiden wilt u bijvoorbeeld een succesvolle snoei uit kunnen voeren. 

Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 25 oktober 2008 )
Lees meer...
 
Voorkant bepalen Afdrukken E-mail
zondag 05 oktober 2008

Vraagt men aan een willekeurig aantal mensen wat de voorkant van een nog ruwe boom zou moeten worden, zo zult u waarschijnlijk even zovele verschillende antwoorden op deze vraag kunnen verwachten. Bepalen van de voorkant van een nog ruwe Bonsai is een karweitje dat u in alle rust moet uitvoeren. Weeg alle factoren die hierbij een rol spelen tegen elkaar af.

Laatst bijgewerkt op ( zondag 05 oktober 2008 )
Lees meer...
 
Blauwe regen Afdrukken E-mail
zaterdag 02 februari 2008
Binnen de Bonsaikunst kom je ze maar weinig tegen. Slechts een handvol Bonsailiefhebbers slaagt erin om een Wisteria (Blauwe regen) te stileren die een waterval aan bloemen toont. Wat maakt de Wisteria tot een zo ondergewaardeerde bonsai?
Laatst bijgewerkt op ( zondag 08 januari 2017 )
Lees meer...
 
Dat hoort niet Afdrukken E-mail
woensdag 28 februari 2007

Dat “hoort” niet, een meer dan bekende uitspraak. Toch?

Veel Bonsailiefhebbers weten bij het aanschouwen van een ruwe boom meteen die takken te vinden die niet gewenst zijn. Ooit hebben ze van een regel gehoord die hun verteld dat bepaalde takken in een compositie niet horen. Ligt het altijd zo onomstotelijk vast?

Laatst bijgewerkt op ( vrijdag 25 december 2009 )
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 26Gerelateerde itemsWebdesign : Schel.it