Onderhoud
Taxus bemesten Afdrukken E-mail
zondag 13 juli 2008
Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 13 februari 2010 )
Lees meer...
 
Pinus bemesten, lange naalden Afdrukken E-mail
zaterdag 02 februari 2008

Is het niet zo dat wanneer we de Pinus bemesten we automatisch lange naalden mogen verwachten? Ja en nee want er zit meer achter deze opmerking. Een vaak gehoorde opmerking overigens.

Laatst bijgewerkt op ( donderdag 24 december 2009 )
Lees meer...
 
Bladbemesting Afdrukken E-mail
donderdag 22 februari 2007

Nu bij u bekend is wat de techniek van het bladbemesten inhoud, kunnen we deze in al haar facetten verder uitdiepen. Dit artikel is gebasseerd op mijn ervaringen met deze vorm van bemesten. Dat er delen van tekst in voor zullen komen waarover u een andere mening heeft, daarvan ben ik mij ten zeerste bewust. Ik geef u daarin de volledige vrijheid, immers wie ben ik om te zeggen hoe het moet. Voor op- of aanmerkingen met betrekking tot dit artikel sta ik altijd open.

Laatst bijgewerkt op ( vrijdag 25 december 2009 )
Lees meer...
 
Bemesten Afdrukken E-mail
maandag 19 februari 2007

Bemesten.

Een Bonsai behoort niet tot de categorie bomen, die grote hoeveelheden meststoffen nodig hebben om zo een grote opbrengst te krijgen. Volledig zonder kan een Bonsai ook niet. Toch leven er nog veel misverstanden omtrent het onderwerp bemesten. Zo zijn er nog altijd mensen die op zoek zijn naar Bonsaimest. Helaas bestaat Bonsaimest niet. Nu zie ik u denken. Maar ik ben toch in het bezit van een potje of een flesje waarop keurig de naam Bonsaimest beschreven staat. Dit is de naam die de commercie bedacht heeft. Zo bestaat er dus ook geen rozenmest, buxusmest en ga zo maar door.  Het is niets anders dan een juiste dosering van werkzame bestanddelen welke een plant, of een boom nodig heeft om zijn groei dan wel zijn ontwikkeling te bevorderen.

Laatst bijgewerkt op ( zondag 05 oktober 2008 )
Lees meer...
 Gerelateerde itemsWebdesign : Schel.it