Onderhoud
Naalden verkleinen Afdrukken E-mail
zaterdag 23 februari 2013

De tweenaalden dennen die vaak voor Bonsaidoeleinden worden ingezet zijn robuust van aard maar vertonen vaak van nature lange naalden. De lengte van de naalden is niet in overeenstemming met de verhoudingen van de boom.
Er zijn diverse methoden beschreven hoe te komen tot een reduceren van de naaldlengte. Welke methode men verkiest, voorop dient te staan dat de boom zich in een uitstekende conditie dient te bevinden. Laat de conditie van de den te wensen over, komt met het inzetten van een methode als het verkleinen van de naaldlengte, het voortbestaan van de den in gevaar. Met andere woorden. Verkiest men naaldverkleining boven de gezondheid van de boom zal dit de dood van de den tot gevolg hebben. Aan u de keus.

Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 23 februari 2013 )
Lees meer...
 
Dikke takken snoeien Afdrukken E-mail
zaterdag 31 januari 2009

Wie kent het probleem niet. Na de snoei van een dikke tak blijft er jarenlang een grote wond zichtbaar. Ooit het begrip "Die-back" gehoort. En dan nog maar te zwijgen over wortelsterfte.

Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 31 januari 2009 )
Lees meer...
 
Uro (holle stam) Afdrukken E-mail
zondag 09 november 2008
Bij een wandeling door de natuur zult u zo af en toe een boom tegenkomen met een holle stam. Vaak zijn het loofbomen die dit verschijnsel laten zien. Echter is het eveneens denkbaar dat Coniferen dit ook vertonen. Een holle stam roept in zekere zin een stukje ongeloof op. Ongeloof in de zin van: Hoe is het mogelijk dat een boom met een dergelijke holle stam toch kan overleven. Wellicht een reden dat meer en meer bomen binnen de Bonsaikunst een holle stam vertonen.
Laatst bijgewerkt op ( zondag 09 november 2008 )
Lees meer...
 
Sabamiki (splijten) Afdrukken E-mail
zondag 09 november 2008

Sabamiki is een techniek welk u in de Bonsaikunst niet vaak onder ogen zult zien. De reden hiervoor is eenvoudig aan te dragen. Er zijn maar weinig Bonsailiefhebbers die in staat zijn om met behulp van deze techniek een geloofwaardige boom neer te zetten.

Laatst bijgewerkt op ( zondag 09 november 2008 )
Lees meer...
 
Marcoteren van een boom die geent is Afdrukken E-mail
zondag 12 oktober 2008

U kent ze vast, Acers die een mooie kruin bezitten maar hun stam laat te wensen over. Observeer de stam eens wat nauwkeuriger en u ziet dat het vaak om een boom gaat die geent is. Op de plek waar de ent en de onderstam verenigd zijn, vertoont de stam een lelijke verdikking. In de loop van de jaren dat een dergelijke boom zich verder ontwikkeld ziet u dat deze verdikking alleen maar duidelijker zichtbaar word. Niet echt een eigenschap waar we als Bonsailiefhebber op zitten te wachten. Dus is dit materiaal niet te gebruiken voor de kunst die Bonsaikunst heet?

Laatst bijgewerkt op ( zondag 09 november 2008 )
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 22Gerelateerde itemsWebdesign : Schel.it